About us

Ylävire. Rokkia, rakkautta ja hyväntuulista musiikkia. Kappaleissamme lauletaan niin ilon ja riemun tunteista kuin hieman vakavemmista aiheista liittyen elämäämme maapallolla.

Kappaleemme kertovat siitä mitä olemme omin silmin nähneet tai korvamme ovat kuulleet. Kappaleet syntyvät milloin mistäkin, joskus ne kertovat ystävistämme, joskus ne kertovat meistä tai joskus ne kertovat laajemmista maailmankaikkeuteen liittyvistä asioista. Pohdimme vakavin mielin mihin maailma ympärillämme kehittyy, seuraavana hetkenä nauramme kippurassa yhdessä ja muistelemme menneitä muistoja ja kuinka olemme päätyneet pisteeseen jossa nyt olemme. Jaamme paljon samoja arvoja sekä olemme kokeneet asioita paljon yhdessä. Opimme jatkuvasti uutta ja haluamme niin tehdä tulevaisuudessakin.  

Ylävire About us

Musiikkiamme on kuvailtu positiiviseksi ja hyvän mielen musiikiksi. Se saa ihmiset hymyilemään, pomppimaan ja kyynelehtimään. Melodiat ovat tarttuvia, sanat nokkelia ja sovitukset ainutlaatuisia.

"Yhtyeestä huokuu se, että monenlaista musiikkia on kuunneltu ja soittotaitoa opiskeltu ja kaikki ainekset on laitettu samaan kattilaan: on funkkia, punkkia, progehtavia sooloja ja reggaen ja skan maailmoista omaksuttua letkeyttä."
Etelä-Suomen sanomat
Etelä-Suomen Sanomat

Jäsenet

Benjamin

Laulan, sekä soitan trumpettia ja pianoa ylävireessä.
Soitan myös lukuisissa eri kokoonpanoissa trumpettia ja jazz on yksi intohimoistani. 
Olen aina harrastanut musiikkia, mutta vasta kun perustimme Ylävireen, tajusin, että tämä on sitä mitä haluan tehdä lopun elämääni.
On mahtava luoda uraa hyvien ystävien kanssa.
 
Ylävireen tuotannosta lempikappaleeni on liian aikaista herää, Säkeistöissä tunnelma on herkkä ja tunteikas, kertsissä voimakas fiilis ja discobreikin kohdalla tulee väkisin hymy huulille. 
 

Kaikista maailman kappaleista lempparini on : Boogie on reggae woman, Stevie Wonder. Hauska groove , diggailen piano lickeistä, tätä kuunnellessa tulee hyvä fiilis. 

José

Jose

Minä olen José, Simónin veli. Laulan sekä soitan kitaraa ja pianoa meidän bändissä. Soitan myös paljon klassista pianomusiikkia ja rakastan sitäkin paljon. Ylävire on unelmani ja tykkään mielettömästi soittaa keikkoja sekä tehdä musiikkia näiden poikien kanssa. Rakkauteni musiikkiin ja bändikavereihin on antanut minulle elämältä enemmän kuin voisin toivoa.

Ylävireen tuotannosta lempikappale on Kukaan yksin ei oo. En tiedä miksi. Se vain tuntuu kappaleena kokonaiselta ja siltä, että se vain on sellainen kuin se on.

Kaikista maailman kappaleista lempparini on Coldplayn Always In My Head liveveto. Se on vain mun lemppari, koska olen todella pitkään rakastanut Coldplaytä todella paljon.

Lauseeni maailmalle on: Ei se ole niin vakavaa!

Simón

Simon

Soitan bassoa Ylävireessä. Nautin musiikista, sen kuuntelusta, opiskelusta ja soittamisesta. Parhaat hetket musiikin kanssa ovat keikoilla kun saa soittaa parhaiden ystävien ja oman veljen kanssa. 

Omasta tuotannosta lempikappaleeni on Elämälle Kiitos. Nautin kappaleen sanomasta ja positiivisesta sanomasta. 

Muista maailman kappaleista lempikappaleeni on Dont Let It Break Your Heart – Coldplay. Kappale saa hyvälle tuulelle ja laittaa minut sopivasti unelmoimaan valoisasta  tulevaisuudesta. 

 

 

Veeti

Veeti

Olen Veeti. 
Soitan rumpuja ja muita lyömäsoittimia. Rakastan musiikkia ja soittamisesta saan paljon iloa ja vapauden tunnetta. Tulen taiteellisesta perheestä joten musiikkia on ollut paljon arjessa ja elämässä jo pienestä pitäen.

Ylävire minulle merkitsee musiikkiuran alkua josta olen aina haaveillut. Olin todella yllättynyt ja otettu, kun sain paikan bändistä. Olihan siinä myös paljon tuuria.
Bändin soittajat ovat loistavia tyyppejä ja he ottivat minut todella hyvin vastaan.
Heidän kanssa soittaminen ja tekeminen tuntuu aidosti oikealta.

Poiminta ylävireen tuotannosta:
Viimeinen laulu

Kun kuulin biisin ensimmäistä kertaa, niin se jäi soimaan päähän viikoksi. Siitä tiesin että tämä on hyvä biisi.

Suosikki biisi
Mr. Mister – kyrie
Biisi on todella vahva ja voimakas. Loistava kappale autossa.

Vapaa sana:
Asioilla on taipumus järjestyä

Ylävire 2017-2022

Juho

Olen Juho ja soitan Ylävireessä rumpuja. Minusta hienointa meidän musiikissa on kuinka se tuo ihmisiä yhteen ja luo ajattomia hetkiä. Ylävireen kautta olen päässyt toteuttamaan itseäni myös musiikin ulkopuolella: olen päässyt ideoimaan ja kehittämään yritystoimintaa, josta olen tykännyt todella paljon. Yhdessä tekeminen on opettanut todella paljon myös itsestäni ja muista, mikä on välillä haastavaa mutta myös todella antoisaa.

Poiminta Ylävireen tuotannosta: Minä Ja Me – Ylävire

Biisistä välittyy kaveruus, hyvä meininki. Pommi biisi myös keikoilla.

Poiminta kaikista maailman kappaleista: Eric Clapton – I Shot the sheriff (crossroads 2010)

Viimeisen päälle kokonaisuus. Musiikki on vaivatonta ja puhdasta

Vapaa sana:

“As a human being you should not think about where life will take you. You should only think about where you want to take it”. Sadghuru

Joonas

Soitan yhtyeessämme komppikitaraa. Olen harrastanut kitaran soittoa pienenä, mutta lopetin aloittaessani lukion. Yhdessä parhaiden kavereideni kanssa soittaessani kuitenkin löysin musiikin ilon uudestaan, enkä aio siitä päästää enää irti. Opiskelen mediasisällön suunnittelua, ja hoidankin suuren osan bändin kulisseissa tapahtuvista tehtävistä, jotka vaativat teknistä tai graafista osaamista. Kaikkein tärkeintä Ylävireessä minulle on ystävyys. 
 
Poiminta Ylävireen tuotannosta: Vaikeesti Helppoo – Ylävire
 
Biisin kertosäe tiivistää hyvin kaiken tärkeän, ja siinä on hyvää meininkiä!
 
Poiminta kaikista maailman kappaleista: Elton John – Your Song
 
Biisissä on mitä kauneimmat sanoitukset, parempaa on vaikea löytää.
 
Vapaa sana:
 
”Antaa mennä jos on mennäkseen!”
Siirry sivun alkuun